02188695864
شهرک غرب، بلوار فرحزادی، بالاتر از بلوار دریا، کوچه بهاران ۲، پلاک ۵۳ (روبروی مرغ سوخاری کوپال)، واحد ۲
شنبه تا پنج شنبه: 10 صبح تا 9 شب
drmohammadi
logo ×

سندروم ترک دندان چیست

زمان مطالعه : 8 دقیقه | منتشر شده در: 1400/01/19

بروزرسانی شده در: 1401/12/16

مشکلاتی که بر دندان ها به وجود می آید یکی از سخت ترین و عذاب آور ترین لحظات زندگی را رقم می زند. درد ناشی از دندان می تواند از مشکلات مختلفی نشات بگیرد. یکی از عمده ترین مشکلات دندان ها که اکثرا با آن مواجه هستند، سندروم ترک دندان است. سندروم ترک دندان وضعیت ناخوشایند را برای شما به وجود می آورد که در برخی اوقات درد غیر قابل تحملی به شما می رسد. ایا آشنایی کاملی با سندروم ترک دندان دارید؟

در این مطلب از وب سایت دکتر محمدی قصد داریم تا در خصوص سندروم ترک دندان با شما کنیم. برای اینکه اطلاعات جامع و کاملی در خصوص این مشکل کسب کنید و آن را بشناسید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

سندروم ترک دندان چیست؟

به راستی منظور از سندروم ترک دندان چیست؟ سندروم ترک دندان یکی از عمده مشکلات مربوط به دندان ها است که در اکثر مردم مشاهده می شود. وضعیتی که دندان دچار ترک خوردگی باشد را سندروم ترک دندان می گویند. البته باید بدانید که این ترک خوردگی به قدری کوچک و جزئی است که شما با چشم نمی توانید آن را مشاهده کنید.

این ترک خوردگی نه تنها با چشم، بلکه با عکس برداری اشعه ایکس هم قابل مشاهده نمی باشد. معمولا اکثر مراجعه کنندگان این مشکل را در دندان های آسیاب خود دارند. ریز بودن این ترک خوردگی از یک طرف و قرار گرفتن آن از طرفی دیگر باعث شده تا به آسانی نتوان آن را تشخیص داد به همین دلیل تشخیص آن به قدری دشوار است.

سندروم ترک دندان چیست؟

مطالب مرتبط: فرق لمینت و کامپوزیت

نشانه های سندروم ترک دندان

اما به نظر شما چگونه می توان متوجه این ترک خوردگی و بروز این مشکل در دندان خود شد؟ سندروم ترک دندان معمولا خود را با 2 حالت حساسیت و درد نشان می دهد. اغلب افرادی که با مشکل سندروم ترک دندان رو به رو هستند در مواقع حساس مانند خوردن غذا و یا جویدن آن در دندان هایشان دردی شدید و احساسی ناخوشایند را تجربه می کنند.

این درد ها تنها در هنگام غذا خوردن رخ نمی دهند. هنگام مواجه با سرما و گرما نیز درد عجیبی به دندان هایتان سرایت می کند که از آن طریق می توانید متوجه سندروم ترک دندان شوید. اما برخی افراد بروز این علائم را پوسیدگی دندان می پندارند. اما برای اینکه این دو را با یکدیگر اشتباه نگیرید باید به یک تفاوت اساسی بین آن ها توجه کنید.

اصلی ترین تفاوت بین سندروم ترک دندان و پوسیدگی، موقعی و دائمی بودن این علائم است. درد ناشی از پوسیدگی دندان به صورت دائم و همیشگی است اما درد ناشی از سندروم ترک دندان اغلب به صورت گذرا و موقتی خود را نشان می دهد. با کسب این اطلاعات و آشنایی با نشانه های سندروم ترک دندان می توانید تا حدودی بروز سندروم ترک دندان را تشخیص دهید. اما برای اینکه به صحت این موضوع دست پیدا کنید و بتوانید برای درمان آن اقدام کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

نشانه های سندروم ترک دندان

بیشتر بخوانید: مزیت بیهوشی بیمار در زمان ایمپلنت دندان

علت بروز سندروم ترک دندان

یکی از اصلی ترین سوالاتی که در ذهن مخاطبان شکل می گیرد، چرایی بروز این مشکل است. به نظر شما علت اصلی بروز سندروم ترک دندان چیست؟ سندروم ترک دندان نیز مانند سایر مشکلات می تواند علت های متفاوتی داشته باشد. به طور کلی برای بروز این مشکل 4 علت اصلی وجود دارد. 

1_ دندان قروچه

دندان قروچه یکی از عادت های نادرستی است که اکثر افراد در خواب و یا بیداری آن را انجام می دهند. فشردن دندان های بالایی و پایینی بر یکدیگر را دندان قروچه می تواند. برخی افراد به صورت ناخودآگاه و در زمان خواب و برخی دیگر به صورت آگاهانه و در زمان قرارگیری در موقعیت های پرتنش و استرس زا این رفتار را از خود بروز می دهند. سایش دندان ها به یکدیگر و فشردن بیش از حد آنها باعث بروز سندروم ترک دندان خواهد شد.

2_ شکل قرار گرفتن دندان ها

قرار گرفتن نا مناسب دندان ها باعث می شود هر کدام فشاری را بر دیگری متحمل کند. حاصل این فشار های به وجود آمده ترک های جزئی خواهد بود که که به آن سندروم ترک دندان گفته می شود.

3_ آسیب های گذشته

وجود یک مشکل قدیمی زمینه را برای بروز مشکل های جدید تر و بزرگتر فراهم می کند. یکی دیگر از علت های بروز سندروم ترک دندان، آسیب های گذشته دندان ها است. آسیب دیدگی های گذشته دندان هایتان می تواند منجر به بروز ترک خوردگی های کوچک و سپس بزرگتر شود.  پرشدگی های زیاد از حد دندان و آسیب های به وجود آمده ریز و درشت بر آن می تواند درصد بروز سندروم ترک دندان را بالاتر ببرد.

4_ عصب کشی

تخلیه ریشه اصلی یا انجام عصب کشی یکی دیگر از عواملی است که می تواند سبب بروز سندروم ترک دندان شود. عوارضی که در قسمت بالا برایتان گفتیم، از جمله اصلی ترین عوارض عصب کشی نیز می باشند. بروز آن عوارض پس از عصب کشی این نوید را به شما می دهد که دندان هایتان به سندروم ترک دندان دچار خواهند شد.

علت بروز سندروم ترک دندان

بیشتر بخوانید: ایمپلنت چه عوارضی را با خود به همراه دارد؟

چاره کار برای سندروم ترک دندان چیست؟

اما حال که با این مشکل آشنا شدید باید به دنبال برطرف کردن آن باشید به نظر شما بهترین راهکار پیش رو برای مقابله با سندروم ترک دندان چیست؟

شما می توانید از روش های درمانی مختلفی مانند مثل باندینگ یا همان مواد کامپوزیت، روکش دندان و در موارد حاد تر انجام درمان کانال ریشه دندان یا همان عصب کشی را انجام دهید. اما انتخاب نوع درمان به چند عامل بستگی دارد. شما برای انتخاب نوع درمان باید به محل آسیب دیدگی، نوع آن و شدت آسیب دیدگی توجه کنید. اما نباید سر خورد هیچ کاری انجام دهید. تمامی مراحل درمان باید زیر نظر دندان پزشک باشد.

چاره کار برای سندروم ترک دندان چیست؟

شما برای ما از سندروم ترک دندان بنویسید

در این مطلب از وبسایت دکتر محمدی سعی کردیم تا در مورد یکی از شایع ترین مشکلات مربوط به دهان و دندان با شما صحبت کنیم. حال که با اهمیت این موضوع آشنا شدید بهتر است از یک پزشک ماهر برای رفع مشکل خود کمک بگیرید. ما به شما کلینیک دندانپزشکی معتبر را توصیه می کنیم. شما می توانید در انتهای این مطلب نظرات خود را در خصوص این مطلب با ما به اشتراک بگذارید. همچنین اگر سوالی در این خصوص دارید نیز می توانید از ما بپرسید تا پاسخ آن را دریافت کنید.

به این مقاله امتیاز دهید

4.5 از 1 رأی

داستان های مشتریان ما

گالری لبخند

ایجاد یک لبخند زیبا می تواند اعتماد به نفس و ظاهر کلی افراد را افزایش دهد.

نظرات کاربران

هنوز نظری درج نشده است!