مجله دندان پزشکی کلینیک دکتر شهاب محمدی
آیا افراد سیگاری هم میتوانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟ اگر دیابت داشته باشم میتوانم کاشتدندان انجام دهم؟ آیا بارداری در انجام ایمپلنت دندان تاثیر دارد؟
چهار دوره زمانی مختلف به صورت کاشت فوری، کاشت باتاخیر، کاشت در کوتاه مدت و کاشت در بلند مدت را می توان برای کاشت ایمپلنت پس از کشیدن دندان درنظر گرفت که انتخاب زمان مناسب آن بستگی به شرایط بیمار و نظر دندانپزشک دارد.
باید ها و نباید های مراقبت از بخیه های لثه چیست؟ اگر بخیه ها شل شد چه کاری باید انجام دهیم؟ چرا باید از بخیه ها پس از کاشت ایمپلنت مراقبت کنیم؟
عوامل مختلفی می تواند در علت باز شدن پیچ ایمپلنت باشد. اگر اجزای ایمپلنت دندان با هم خوب چفت نشوند ممکن است به دلیل عدم مطابقت از لحاظ طراحی و هماهنگی با یکدیگر مشکلاتی برای بیمار ایجاد کنند.
کاشت ایمپلنت فوری زمانی انجام می گیرد که پایه ایمپلنت همزمان با کشیدن دندان طبیعی در استخوان فک کاشته شود. در روش کاشت ایمپلنت بلند مدت ابتدا دندانپزشک ریشه دندان از دست رفته را از دهان بیمار خارج کرده و مدت زمان حدود سه تا شش ماه منتظر می ماند تا بافت های اطراف آن بهبود یابد.
به طور ایده آل فرآیند ایمپلنت دندان باید بلافاصله بعد از کشیدن دندان طبیعی یا از دست دادن آن به علت حوادث مختلف شروع شود. چون در این شرایط استخوان فک تراکم کافی برای حمایت کردن از پایه های ایمپلنت را دارد و میتوان به راحتی پایه ایمپلنت را در حفرات خالی پس از کشیدن دندان قرار داد.
بنابراین لمینت (لمینیت) های سرامیکی برای افرادی که دندان ناسالم، پوسیده، بیماری فعال لثه، دندان ضعیف به علت شکستگی های گسترده یا پرکردگی های بسیار عمیق یا پوسیدگی درمان نشده یا افرادی که میزان مینای دندان باقی مانده دندانهایشان کافی نباشد؛ انتخاب مناسبی نیست.
آیا لمینیت دندان به دندان ها آسیب وارد می کند؟ این سوالی است که ذهن بسیاری از افراد را درگیر می کند. واقعیت این است که لمینت دندان، اگر به درستی انجام نشود، می تواند به دندان ها آسیب بزند. میزان آسیب به عوامل مختلفی از جمله مهارت دندانپزشک، کیفیت مواد استفاده شده و مراقبت های بعد از نصب بستگی دارد. اگر دندانپزشک مهارت کافی نداشته باشد یا از مواد بی کیفیت استفاده کند، احتمال آسیب به دندان ها بیشتر می شود.
از دست دادن دندان عواقب و مشکلات بسیاری را با خود به همراه خواهد داشت. از جمله عواقب از دست دادن دندان می توان به کاهش ارتفاع صورت، گود شدن خطوط عمودی روی لب وصورت، نازک شدن قسمت قرمز لب، پایین افتادن گوشه لب ها و ایجاد ظاهر غمگین، ایجاد خط عمودی در کناره لب پایین، کاهش توان عضلات فرم دهنده صورت و چرخش چانه به سمت جلو اشاره کرد.
سندرم سوزش دهان یا BMS (Burning mouth syndrome) نوعی بیماری است که می تواند باعث سوزش دهان شما شود. این احساس می تواند ناگهانی ایجاد شده و هر نقطه از دهان را تحت تأثیر قرار دهد. سندرم سوزش دهان عمدتا در سقف دهان، زبان و لب ها احساس می شود. این بیماری می تواند به یک مشکل مزمن و روزمره تبدیل شود و یا به صورت دوره ای رخ دهد. درک علل و گزینه های درمانی این سندرم می تواند به کاهش و تسکین این احساس ناخوشایند کمک کند. در ادامه با علل، علائم و گزینه های درمانی سندرم سوزش دهان بیشتر آشنا خواهیم شد. با سایت دکتر محمدی در این مطلب همراه باشید.
چنانچه شما هم دوست دارید با استفاده از لمینت دندان به ظاهر خود زیبایی دو چندانی به بخشید و دغدغه این را دارید که استفاده از لمینت دندان میتواند برای شما حلال و یا حرام باشد، در این مطلب از سایت دکتر محمدی را مورد مطالعه قرار دهید.
آیا می توان بعد از کشیدن دندان، بلافاصله ایمپلنت فوری انجام داد؟ پاسخ به این سوال به شرایط دندان و استخوان فک بیمار بستگی دارد. یک نکته مهم در این باره این است که مشکلی در استخوانهای فک، لثه و دندانهای مجاور به هیچ عنوان نباید وجود داشته باشد. در برخی موارد، اگر دندان به طور کامل تخریب شده باشد و به راحتی قابل کشیدن باشد، می توان کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت دندانی را در یک جلسه انجام داد.