مجله دندان پزشکی کلینیک دکتر شهاب محمدی
پروتزهای دندان انواع مختلفی دارند، اما همه آنها با یک هدف کلی طراحی می شوند. اهداف ساخت و طراحی این پروتزها، جایگزینی دندان های از دست رفته، آسیب دیده یا نامرتب و در نتیجه بازیابی عملکرد دندان های بیمار برای انجام فعالیت های روزمره است. پروتز دندان مانند بسیاری از خدمات دندانپزشکی، یکی از موضوعاتی است که با سوالات و ابهامات متعددی همراه می باشد. بسیاری از افراد نمی دانند که کدامیک از پروتزهای دندانی بهتر است و یا چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند.
اینله و انله سرامیکی به عنوان ترمیم کننده های غیر مستقیم و برای پوشاندن حفره های دندان ها و نیز پس از درمان اندودنتال برای تقویت و حفظ بافت دندان مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع این دو نوعی از فرآیندهای ترمیمی هستند که دندانپزشکان برای درمان دندان هایی که دچار پوسیدگی، شکستگی و یا ترک شده اند توصیه می نمایند.
انواع روکش دندان به منظور بازگرداندن ظاهر و عملکرد دندان های آسیب دیده توسط دندانپزشکان مورد استفاده قرار می گیرند. این روکش ها کمک زیادی به ترمیم دندان و بهبود لبخند نموده و به طور کلی کاربردهای مختلفی دارند؛ مثلا برای ترمیم دندان های آسیب دیده، پوسیده و مواردی که نیازمند اتصال کامپوزیتی هستند مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این، انواع روکش دندان کاربرد زیادی در درمان های ترمیمی دارند و می توانند زیبایی منحصر به فردی به چهره شما ببخشند.
لمینت دندان بهتر است یا تاج دندان ؟ لمینت ونیر تنها قسمت جلویی دندان های شما را می پوشاند درصورتیکه تاج دندان به شکل روکش به جای کل دندان شما قرار می گیرد.
تاج های دندانی برای پوشش دهی و ترمیم اندازه و شکل دندان و همچنین بهبود ظاهری دندان ها و استحکام آنها مورد استفاده قرار می گیرند.
اصلی ترین تفاوت لمینت و روکش دندان در نحوه پوشش دادن دندان ها است. در حقیقت ونیر لمینت فقط یک لایه سطحی از روی دندان ها را می پوشاند؛ در حالی که روکش دندان که به تاج دندان نیز معروف است؛ به طور کامل جای خالی دندان طبیعی را پر میکند.
روکش دندان ایمپلنت نوعی دندان مصنوعی است که روی سطح خارجی ایمپلنت قرار می گیرد و نقش دندان طبیعی را ایفا می کند. دو نوع روکش دندان ایمپلنت اصلی وجود دارد: روکش دندان پیچی، روکش دندان چسبی
یکی از جنبه های مثبت دندان مصنوعی یا تاج دندان پروتزی این است که می توان رنگ آنها را به دلخواه تعیین کرد.
چون در اوردنچر از پروتز دندان مصنوعی متحرک بر پایه ایمپلنت استفاده می شود این پروتز نیز باید مثل دندان های مصنوعی سنتی از دهان خارج شده و تمیز شود.
امروزه کاشت دندان به روش ایمپلنت، به عنوان جایگزین مناسبی برای دندان های مصنوعی متحرک مطرح شده است و افرادی که با دندان های مصنوعی خود مشکل دارند میتوانند آنها را با کاشت ایمپلنت جایگزین کنند.
ایمپلنت دندان ثابت و اوردنچر دو تکنیک پیشرفته و دائمی به جای دندانهای مصنوعی سنتی می باشند که نه تنها به رشد استخوان فک کمک کرده و توانایی خوردن و صحبت کردن را مانند دندان های طبیعی برای بیمار فراهم می کند بلکه به جوان تر ماندن چهره آنها نیز کمک میکنند.