گالری لبخند
ایجاد یک لبخند زیبا می تواند اعتماد به نفس و ظاهر کلی افراد را افزایش دهد.
ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین یک روش مدرن ارتودنسی است که هدف از انجام آن قرار گیری صحیح دندان ها در کنار هم است و می شود گفت این روش، همان هدف اصلی ارتودنسی را بر عهده دارد اما با این تفاوت که ظاهر انجام کار زیباتر و برای بیمار قابل قبول تر می باشد.
به طوری که حین لبخند زدن بیمار، براکت های ارتودنسی نمایان نمی شود و اغلب افرادی که با آن ها تعامل دارید متوجه نخواهند شد که شما در حال طی کردن دوره درمان با کمک ارتودنسی می باشید و دقیقا همین موضوع، یکی از دلایلی است که تقاضای استفاده از این روش را از طرف بیماران، روز به روز افزایش می دهد.
به علت درخواست های زیاد بیماران بزرگ سال برای استفاده از ارتودنسی نامرئی، امروزه این روش به یکی از رایج ترین روش های انجام ارتودنسی در مطب ها تبدیل شده است. این روش دارای انواع مختلفی است که مهم ترین آن ها عبارت است از:
یکی از اساسی ترین تفاوت هایی که سه روش ذکر شده در بالا با یکدیگر دارند این است که ارتودنسی نامرئی با کمک پلاک های شفاف، جزو ارتودنسی های متحرک می باشد، به این معنا که بیمار به راحتی می تواند دستگاه ارتودنسی را از دهان خارج کند اما دو روش دیگر جزو ارتودنسی های ثابت می باشند و جا به جایی آن ها برای بیمار امکان پذیر نمی باشد.
همان طور که از نام این روش پیداست در آن از یک سری پلاک های بسیار شفاف جهت چیدمان دندان ها استفاده می شود به طوری که قابل مشاهده نمی باشند. این روش زمانی از طرف پزشک قابل استفاده و مورد تایید قرار می گیرد که ناهنجاری دندان های بیمار با این روش قابل در مان باشد در غیر این صورت از روش های دیگر ارتودنسی نامرئی استفاده می کند. لازم به ذکر است که چنان چه بیمار از این روش استفاده کند، نیاز دارد که هر دو یا سه هفته یک بار جهت تعویض پلاک ها به مطب پزشک خود مراجعه کند.
این روش که بسیار کارآمد می باشد نیز یکی دیگر از روش های ارتودنسی نامرئی می باشد و در آن از براکت هایی استفاده می شود که بسیار شبیه به رنگ طبیعی دندان ها می باشد و به همین علت زیاد خودنمایی نمی کنند. این براکت ها در اغلب مواقع از جنس سرامیک و یا پلاستیک بوده که هر کدام هزینه های متفاوتی را برای بیمار در پی دارد. بسیاری از بیمارن نیز مایل به استفاده از این روش می باشند چرا که این روش هم مانند ارتودنسی نامرئی با پلاک های شفاف، بسیار زیبا و قابل قبول است و هم استحکام خوبی دارد و بیمار هیچ گونه ناراحتی در حین غذا خوردن و یا حرف زدن ندارد.
در این روش از ارتودنسی نامرئی، براکت های لینگوال به طوری در دهان و روی دندان های بیمار قرار می گیرد که نمایان نباشند. در واقع می شود گفت براکت ها در این روش بر روی قسمت پشتی دندان ها هم در ردیف بالا و هم در ردیف پایین قرار می گیرد. این روش نسبت به دیگر روش ها دارای معایبی است که مهم ترین آن ها ناراحتی پیش آمده برای بیمار به دلیل برخورد زبان با براکت ها می باشد. عیب دیگر این روش این است که استحکام خوبی ندارند و احتمال شکسته شدن آن ها وجود دارد و به همین دلیل است که اغلب پزشکان استفاده از این روش ارتودنسی را به بیماران توصیه نمی کنند.
تمامی ناهنجاری هایی که با کمک دیگر روش های ارتودنسی قابل درمان بودند نیز با کمک ارتودنسی نامرئی هم قابل درمان می باشند. در گذشته بیشتر از روش ارتودنسی فلزی استفاده می شد اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، روش ارتودنسی نامرئی رواج پیدا کرد که نتیجه درمانی یکسان و چه بسا با کیفیت تر و مطلوب تری را برای بیمار رقم می زند. از جمله این ناهنجاری هایی که با کمک روش ارتودنسی نامرئی قابل درمان می باشد در ادامه مطلب ذکر شده است.
جنس مواد به کار رفته در ارتودنسی نامرئی اغلب یا از مواد کامپوزیتی یا سرامیکی می باشد. پلاستیک فشرده نیز از دیگر موادی است که پزشکان در این روش از آن استفاده می کنند. نکته مهم در این مورد این است که هر چه مواد به کار رفته در ارتودنسی نامرئی با کیفیت تر باشد بی شک نتیجه درمانی بهتری را دریافت خواهید کرد.
اصلی ترین تفاوت ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی فلزی، جایگزین شدن براکت های فلزی با براکت های شفاف و غیرقابل رویت در ارتودنسی نامرئی است.
یکی دیگر از عمده تفاوت هایی که بین ارتودنسی فلزی و ارتودنسی نامرئی وجود دارد این است که ارتودنسی نامرئی به دلیل استفاده از مواد سرامیکی و یا پلاستیکی هزینه های بیشتری را نسبت به فلز در پی خواهد داشت و دیگر این که ارتودنسی نامرئی روش های مراقبتی پر هزینه تری را نسبت به دیگر روش ها دارد.
این که شما از مواد معمولی برای درمان خود استفاده کنید و یا از مواد با کیفیت تری همچون سرامیک، باعث می شود تا شما طول درمان رضایت بخش تر و در عین حال پرهزینه تر داشته باشید که پزشک مربوطه قبل از انجام کار حتما نظر شما را در این باره جویا خواهد شد.
مشاوره با پزشک اولین مرحله از درمان بیماری می باشد که قصد دارد ارتودنسی انجام دهد. در این جلسه مشاوره، بیمار تمامی ابهامات خود را در مورد ارتودنسی مطرح می کند و پزشک به آن ها پاسخ می دهد. همچنین در این جلسه، مراحل انجام کار و مزایا و فواید آن برای بیمار شرح داده می شود.
سپس پزشک معالج با بررسی تخصصی فک و ناهنجاری های دندان بیمار که گاهی با کمک سی تی اسکن صورت می گیرد، تصمیم می گیرد که آیا این ناهنجاری با کمک ارتودنسی نامرئی قابل درمان است یا خیر.
پس از این که پزشک ارتودنسی نامرئی را راهی مناسب برای درمان بیمار به شمار آورد، نوبت به برنامه ریزی می رسد. برنامه ریزی در مورد تعیین تعداد جلساتی که برای تعویض الاینرهای ارتودنسی نامرئی احتیاج است، این که طول درمان بیمار چه زمان طول می کشد و این که هزینه درمان تا پایان کار به طور تقریبی چقدر می شود که در صورت موافقت پزشک، بیمار این هزینه را در چندین اقساط پرداخت می کند.
بعد از سپری کردن مراحل بالا، پزشک بیمار را با تمامی روش های مراقبتی آشنا می کند که بیمار باید در طول درمان آن ها را رعایت کند تا مشکلی مانند عفونت یا ... رخ ندهد و در مرحله بعد براکت ها بر روی دندان بیمار بیمار نصب می گردد.
پس از نصب براکت ها، بیمار در طی دوره های مختلف به پزشک مراجعه می کند تا پزشک میزان تاثیرات ارتودنسی نامرئی بر درمان ناهنجاری دندان ها و روند کلی کار را چک کند. بعد از گذشت یک دوره 6 تا 24 ماهه و زمانی که پزشک بهبودی کامل را اعلام می کند، الاینرها را از دهان خارج می کند و پس از آن به منظور ثابت ماندن حالت بدست آمده از ابزاری به نام نگهدارنده استفاده می کند. زمان استفاده از نگهدارنده بستگی به تشخیص پزشک معالج دارد.
طول درمان در این روش بستگی به بیمار و نوع ناهنجاری دندان های او دارد. این که بیمار دارای بهم ریختگی خفیف در دندان های خود است یا نه مشخص کننده طول درمان است. به طور نسبی می شود گفت پزشکان یک دوره 12 ماهه را برای درمان با کمک این روش در نظر می گیرند و پس از گذشت چند هفته و مشاهده روند کار و تاثیرات ارتودنسی بر بیمار، تاریخ دقیق تری را اعلام می کند. پس ذکر این نکته ضروری است که هیچ گاه موقعیت خود را با دیگر افراد مقایسه نکنید چرا که طول درمان تماما بستگی به میزان شدت ناهنجاری شما دارد.
می شود گفت در روش ارتودنسی نامرئی بیمار درد شدیدی را حس نخواهد کرد، تنها مواردی از بیماران هستند که در نخستین روزهای انجام ارتودنسی احساس درد کم و فشار را بر روی دندان های خود دارند که این امری کاملا طبیعی است و این احساس فشار بیان گر این موضوع است که ارتودنسی نامرئی در حال تاثیرگذاری بر دندان ها و جا به جایی آن ها به محل صحیح خود می باشد. چنان چه درد زیادی را متحمل شدید بهتر است پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید.
تا چند سال گذشته تنها راه برای چیدمان صحیح دندان ها، بریس های ثابت بود. با این که در این روش از کش های رنگی استفاده می شد اما کودکان هیج تمایلی برای انجام ارتودنسی نداشتند تا این که روش ارتودنسی نامرئی رایج شد. ارتودنسی نامرئی دارای مزیت های فراوانی نسبت به ارتودنسی فلزی می باشد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
با این که ارتودنسی نامرئی دارای مزایای مهم و قابل توجهی است و استفاده از آن ها روز به روز در حال افزایش می باشد، معایبی نیز دارد که در ادامه برای شما شرح می دهیم.
از لحظه نصب ارتودنسی نامرئی بر روی دندان ها تا زمانی که پزشک اجازه خروج آن ها را می دهد و دوره درمان را تکمیل شده اعلام می کند، فرد باید مراقبت هایی را به منظور پیشگیری از بروز مشکلاتی همچون عفونت و ... انجام دهد که در ادامه به طور کلی این موارد را ذکر کرده ایم.
یکی از مواردی که پزشکان در حین مشاوره به بیمار گوشزد می کند و تاکید زیادی بر انجام آن دارد این است که به طور کامل بهداشت و نکات بهداشتی را رعایت کند. به طور کلی می توان گفت که استفاده از هر گونه روشی که به تمیزی و پاکیزی محیط دهان و دندان شما کمک می کند، ضروری است که مهم ترین آن ها توسط پزشک برای شما بازگو می شود. اولین مورد این است که هر روز صبح براکت های ارتودنسی خود را از دهان خارج کنید و دهان خود را شستشو دهید و دلیل این کار این است در طول شب بسیاری از باکتری ها بر روی براکت های شما قرار می گیرد.به منظور پیش گیری از قرارگیری پلاک خشک و یا بزاق دهان بر روی الاینرهای ارتودنسی، هر بار که آن ها را از دهان خود خارج می کنید کاملا شستشو دهید و دوباره استفاده نمایید.
شما می توانید برای پاکیزه نمودن بهتر الاینرها، آن ها را در محلول های شستشوی دندان مصنوعی قرار دهید و سپس با کمک یک مسواک آن ها را بشورید تا قطعات مواد غذایی و باکتری ها از روی سطوح آن ها رفع شود. قبل از قرار دادن الاینرها در دهان، حتما از نخ دندان استفاده کنید تا مواد غذایی در بین دندان ها وجود نداشته باشد. لازم به ذکر است که در این فاصله، الاینرهای خود را در معرض هوای مستقیم قرار ندهید بلکه آن ها در جعبه مخصوص قرارگیری الاینرها قرار دهید تا باکتری ها به آن ها نفوظ نکند. از مصرف نوشیدنی های داغ زمانی که الاینرها در دهانتان قرار دارد، اجتناب کنید. به طور کلی استفاده از نوشیدنی زمانی که الاینرها در دهانتان قرار دارد، توصیه نمی شود.
زمانی که افراد به دندان پزشکی مراجعه می کنند، پزشک با چکاپ و بررسی شرایط دهان و دندان وی تصمیم میگیرد که چه روش از ارتودنسی برای درمان وی مناسب است و آن را به فرد پیشنهاد می دهد. روش ارتودنسی نامرئی نیز از طرف پزشکان به افرادی توصیه می شود که شرایط زیر را داشته باشند.
چنان چه شما هر کدام از مشکلات بالا را دارا هستید و از طرفی هیچ گونه تمایلی به استفاده از روش ارتودنسی فلزی ندارید، توصیه می کنیم در مورد استفاده از روش ارتودنسی نامرئی با پزشک خود مشورت کنید چرا که روشی مناسب برای افرادی است که به هیج وجه حاضر به استفاده از روش سخت و طاقت فرسای ارتودنسی فلزی نمی باشند.
همان طور که پیش تر هم بیان کردیم استفاده از روش ارتودنسی نامرئی هزینه های بالاتری را نسبت به دیگر روش ها مانند ارتودنسی فلزی برای بیمار خواهد داشت. به طور دقیق نمی توان گفت که هزینه استفاده از این روش چه میزان است و با توجه به این که درمان در تهران یا شهرهای بزرگ انجام می شود و یا شهرستان، قیمت های متفاوتی دارد.
علاوه بر این موضوع، این که بیمار مایل به استفاده از مواد درجه یک باشد یا درجه دو است نیز قیمت متفاوتی را باید بپردازد برای مثال استفاده از مواد سرامیکی درجه یک قیمت متفاوتی را نسبت به موادی همچون پلاستیک فشرده دارد.
میزان مهارت و تجربه پزشک و این که برای درمان از چه تجهیزاتی استفاده می کند نیز بر قیمت نهایی انجام کار تاثیر مستقیم دارد.
به طور کلی انجام ارتودنسی نامرئی اگر با روش ارتودنسی لینگوال انجام شود هزینه ای در حدود 8 تا 12 میلیون به ازای هر فک دارد. ارتودنسی سرامیکی نیز چیزی در حدود 7 تا 8 میلیون و ارتودنسی با کمک براکت های شفاف هزینه ای مابین 8 تا 10 میلیون را برای بیمار رقم می زند.
فرد بیمار با توجه به بودجه خود و با نظر پزشک خود می توانید هر کدام از انواع روش های ارتودنسی نامرئی را به جهت رفع مشکلات دندان خود انتخاب کند.
ایجاد یک لبخند زیبا می تواند اعتماد به نفس و ظاهر کلی افراد را افزایش دهد.
هنوز نظری درج نشده است!