کبودی وتغییر رنگ بعد از سینوسی لیفت در برخی از بیماران در اطراف ناحیه ای که پیوند استخوان انجام گرفته کاملاً طبیعی است. اما معمولاً حداکثر طی دو هفته تا یکماه به طور کامل از بین میرود. با توجه به اینکه حدوداً دو ماه است عمل همزمان لیفت و ایمپلنت انجام دادهاید و هنوز احساس سفتی در گونه میکنید و کبودی هم به جا مانده احتمال دارد که شما کاندید مناسبی برای انجام همزمان دو عمل جراحی نبوده اید. البته این احتمال نیز وجود دارد که دستورالعملهای مراقبت بعد از عمل جراحی سینوس لیفت و ایمپلنت دندانی را به خوبی رعایت نکرده باشید.
معمولاً عمل جراحی لیفت سینوس قبل از کاشت ایمپلنت انجام می گیرد و دلیل آن هم فرصت دادن به استخوان فک برای بهبود یافتن است. مطالعات بسیار زیادی نشان میدهد که پیوند استخوان حدود ۳ ماه زمان نیاز دارد تا به طور کامل بهبود یابد. چون پایه ایمپلنت قرار است که در استخوان فک کاشته شود بهتر است ابتدا پیوند استخوان بهبود یابد و سپس پایه تیتانیومی در آن کاشته شود. البته شرایط دیگری نیز وجود دارد که در صورتی که دندان پزشک
آنها را تشخیص دهد نباید عمل لیفت سینوس و ایمپلنت دندانی همزمان انجام گیرد:
در صورتی که عفونت در محل دندان از دست رفته وجود داشته باشد.
در صورتی که تصاویر و آزمایشات قبل از جراحی ایمپلنت نشان دهد که پایداری کافی برای کاشت پایه
ایمپلنت همزمان با لیفت سینوس وجود ندارد.
البته بسته به اندازه پیوند استخوان و شرایط هر بیمار میتوان عمل کاشت ایمپلنت را همزمان با لیفت سینوس انجام داد. در مقاله دیگر این وب سایت با عنوان"لیفت سینوس چیست و چه ارتباطی با کاشت
ایمپلنت دارد
" به طور کامل شرایط و نحوه سینوس لیفت پیش از ایمپلنت دندان توضیح داده شده است. در صورتی که دندان پزشک تصمیم بگیرد؛ هر دو عمل را همزمان با هم انجام دهد؛ مدت زمان بهبودی به حدود ۸ تا ۱۲ هفته کاهش پیدا میکند و طی این مدت پایه ایمپلنت زمان کافی برای پایدار شدن در استخوان فک را پیدا خواهد کرد تا بیمار بتواند با ایمپلنت دندان جدید خود به راحتی غذا های مختلف را بجود.
عمل همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت چگونه انجام می گیرد؟
سینوس لیفت یک عمل جراحی برای پیوند استخوان در استخوان فک بالا است تا بیماران از موفقیت آمیز بودن عمل کاشت ایمپلنت خود مطمئن باشند. این عمل جراحی تحت بی حسی موضعی و ناهشیار کردن بیمار انجام می گیرد. برای شروع فرآیند سینوس لیفت پزشک ابتدا برش کوچکی در سطح لثه ایجاد کرده و زمانی که استخوان فک مشاهده شد؛ شکافی در استخوان فک نیز ایجاد خواهد کرد تا به سینوس بیمار دسترسی پیدا کند. سینوس های فک بالا در دو طرف بینی قرار گرفته اند برای ایجاد فضایی که بتوان پیوند استخوان انجام داد و همزمان پایه ایمپلنت را نیز در آن کاشت، دندان پزشک باید سینوس را کمی بالاتر ببرد. بعد از بالا بردن سینوس، گرفت استخوان در ناحیه مورد نظر بین سینوس و استخوان فک قرار داده میشود. گرفت استخوان با پیچ های بسیار کوچکی در محل مورد نظر پایدار میشود و مواد گرفت اضافه نیز اطراف تاج گرفت قرار داده می شود و زمانی که همه چیز از لحاظ پزشک مناسب بود؛ پایه ایمپلنت نیز همزمان در استخوان فک قرار داده می شود و سپس لثه بخیه زده خواهد شد.
دوره نقاهت و عوارض جانبی بعد از عمل همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت
عوارض جانبی متعددی ممکن است بعد از عمل همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت در بیماران مشاهده شود اما درد و ناراحتی چندانی وجود نخواهد داشت. متداولترین عوارض جانبی شامل تورم در خط لثه، احساس سوزش و خونریزی از لثه ها و حتی بینی است. بعد از عمل جراحی سینوس لیفت و ایمپلنت در دوران ریکاوری باید از بالا کشیدن بینی یا فین کردن خودداری کنید. معمولا برای بیماران دارویی تجویز میشود تا از عطسه کردن جلوگیری شده و همچنین آنتی بیوتیک تجویز می شود تا از ایجاد عفونت نیز جلوگیری کند. اسپری آب نمک نیز برای شستشوی بینی توصیه میشود تا بینی همواره مرطوب نگه داشته شود و دهانشویه ضد میکروبی نیز برای جلوگیری از ایجاد عفونت در لثه و دندان ها توصیه خواهد شد. تمام عوارض جانبی مانند کبودی، تورم، سوزش و درد حداکثر باید دو هفته تا یک ماه بعد از عمل جراحی به طور کامل از بین برود.
با وجود اینکه مرحله اولیه ریکاوری بعد از عمل همزمان سینوس لیفت و کاشت ایمپلنت حدود یک هفته زمان میبرد اما گرفت استخوانی به مدت زمان بیشتری برای جوش خوردن با استخوان فک نیاز دارد و چون پایه ایمپلنت نیز در استخوان فک کاشته شده باید به بهبود هرچه سریعتر استخوان و گرفت استخوانی کمک کرد تا پایه ایمپلنت در جای خود پایدار و مستحکم باقی بماند. بنابراین مدت زمان ریکاوری دقیق برای بیماران حدود ۴ تا ۹ ماه است و بهتر است که این مدت بیمار با ایمپلنت دندان خود با ملایمت رفتار کند.
چه انتظاری بعد از عمل همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت داشته باشیم؟
احساس درد بعد از عمل همزمان لیفت سینوس و کاشت ایمپلنت بستگی به نوع عمل جراحی دارد. معمولاً عمل جراحی لیفت سینوس کمی دردناک تر از کاشت ایمپلنت است. چون دندان پزشک باید لایه های عمیق تری را دستکاری کند تا بتواند غشای سینوس را کنار زده و پیوند استخوان را انجام دهد. معمولاً طی سه روز اول بعد از عمل جراحی درد و ناراحتی شدت مییابد اما طی ۱۰ تا ۱۴ روز بعد، تمام عوارض جانبی از جمله درد به طور قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد و در صورتی که بیمار تمام دستورالعمل های مراقبت از ایمپلنت خود را رعایت نماید بعد از دو هفته مشکلی برای جویدن غذا ها نخواهد داشت.
تورم بعد از جراحی لیفت سینوس و کاشت ایمپلنت فوری نیز کمی بیشتر از کاشت ایمپلنت استاندارد است و بیش از ۵ روز در خط لثه بیمار مشاهده خواهد شد اما بعد از ۷ تا ۱۰ روز میزان تورم کاهش پیدا خواهد کرد و بیمار را آزار نخواهد داد.
کبودی نیز از دیگر عوارض جانبی متداول عمل همزمان سینوس لیفت و کاشت ایمپلنت است. کبودی معمولاً اطراف چشم ها یا در زیر استخوان گونه مشاهده می شود. زمانیکه لیفت سینوس همزمان با کاشت ایمپلنت دندان انجام می گیرد؛ مشاهده کبودی متداول تر است. حتی ممکن است دو تا سه روز بعد از عمل جراحی، کبودی ها بیشتر شود اما با گذشت زمان این کبودی ها کمرنگ تر شده و معمولاً به رنگ سبز یا آبی در می آید. کبودی استخوان گونه باید حداکثر طی دو هفته تا یک ماه به طور کامل ناپدید شود. در صورتی که حدوداً دو ماه از عمل همزمان لیفت سینوس و ایمپلنت شما می گذرد و همچنان کبودی مشاهده میکنید حتماً باید به پزشک مراجعه کرده و با عکس اشعه ایکس، علت را معین نمایید تا مشکل حل شود.
چرا حدوداً دو ماه بعد از عمل همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت آثار کبودی روی صورت باقی مانده است؟
احتمال دارد برخی از رگ های شما خونریزی کرده باشند و با لخته شدن خون کبودی در نواحی مختلف صورت مشاهده شود. در صورتی که با گذاشتن کیسه یخ در اطراف دهان این کبودی ها بهبود پیدا نکند؛ مشخص است که خونریزی همچنان ادامه دارد و ایجاد کبودی میکند. بهتر است به پزشک مراجعه کنید و دستورالعملهای دندانپزشک را به دقت دنبال نمایید تا کبودی ها برطرف شود.
اگر خونریزی از بینی شما بعد از عمل جراحی ادامه دارد؛ به سرعت به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است ریشه های سینوس شما پاره شده و دچار مشکل شده باشد حتماً دستورالعمل های بعد از عمل سینوس لیفت را به طور کامل رعایت کنید.
بخیه ها حدودا ۱۰ روز در محل سینوس لیفت و کاشت پایه ایمپلنت باقی میمانند و ممکن است تا یک ماه نیز جذب بدن نشوند. ثابت باقی ماندن بخیه ها برای جلوگیری از پایین آمدن غشای سینوس و نگه داشتن گرفت استخوان در جای خود تا زمانی که به استخوان فک جوش بخورد؛ بسیار مهم است. در صورتی که حدودا دو ماه عمل همزمان سینوس و ایمپلنت انجام دادهاید و همچنان احساس سفتی در گونه ها و کبودی مشاهده می کنید حتماً باید بعد از گرفتن عکس اشعه ایکس سه بعدی به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت عمل شما را بررسی کند. علت احساس سفتی در گونه می تواند عفونت بعد از عمل جراحی در ناحیه سینوس باشد.
علت احساس سفتی در گونه بعد از عمل همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت
اگر بعد از عمل همزمان لیفت سینوس و ایمپلنت دندان برای شما آنتیبیوتیک تجویز شده است تا در موقع مشخص مصرف کنید؛ تمام کردن کل آنتی بیوتیک هایی که برای شما تجویز شده برای جلوگیری از عفونت اهمیت بسیار زیادی داشته است. در صورتی که آنتی بیوتیک را به درستی مصرف نکرده اید احتمال بروز عفونت و احساس سفتی در گونه وجود خواهد داشت. بهتر است مجدداً آنتی بیوتیک ها را از اول شروع کرده و دوره آن را به پایان برسانید. درصورتی که به علت ابتلا به سایر بیماری ها داروی خاصی مصرف میکنید بهتر است بلافاصله آن را قطع کرده و بعد از مشورت با دندانپزشک خود مجدداً شروع به مصرف داروها نمایید. در صورتی که حدودا دو ماه عمل همزمان سینوس لیفت ایمپلنت کردهاید و احساس سفتی در گونه میکونید و کبودی هم کمی مانده است باید دقت کنید که آیا علائم زیر را نیز مشاهده میکنید یا خیر. در صورت وجود هرکدام از علائم زیر احتمالا دچار عفونت شده اید و باید بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید:
وجود درد یا تورم
احساس بوی بد در دهان
دمای بدن بالا تر از 38 درجه سانتی گراد
مطالب مرتبط: ایمپلنت فوری
علت مشاهده کبودی بعد از عمل همزمان سینوس لیفت و ایمپلنت
کبودی بعد از عمل لیفت سینوس تا مدت یک ماه طبیعی به نظر می رسد اما در صورتی که کبودی بیش از ۲ ماه روی صورت شما باقی مانده باشد ممکن است به علت پس زدن گرفت استخوانی یا ایجاد عفونت در آن ناحیه باشد.
چون در عمل سینوس رگهای خونی بریده می شوند؛ سلولهای قرمز خون می میرند و از خودشان هموگلوبین آزاد می کنند. سپس با تولید بیلی روبین (Bilirubin) که به هموسیدرین (Hemosiderin) شکسته می شود؛ کبودی زیر پوست مشاهده خواهد شد.
کبودی بعد از کاشت ایمپلنت به ندرت مشاهده می شود اما چون در لیفت سینوس رگ های خونی پاره می شوند نمی توان از آن جلوگیری کرد. دندانپزشک از روشهای عمل جراحی پیشرفته به منظور کوتاه تر کردن مدت زمان جراحی استفاده کرده و دستورالعمل های مراقبت بعد از عمل را برای کنترل کبودی به شما داده است.
این احتمال نیز وجود دارد که با وجود پیوند استخوان، ریج دندان شما دچار نقص بوده و دندان پزشک مجبور شده علاوه بر پیوند گرفت استخوان در جهت افقی، ریج دندان را در جهت عمودی نیز افزایش دهد. انجام همزمان این دو عمل جراحی و سپس کاشت ایمپلنت عوارض جانبی را به شدت افزایش خواهد داد و شاید احتمال احساس سفتی در گونه و کبودی شما آسیب رسیدن بیش از حد به رگ های خونی و بافت های دهان و دندان در فک بالا باشد.
التهاب داخلی و واکنش بدن به عمل لیفت سینوس همزمان با کاشت ایمپلنت دلیل دیگر احساس سفتی در گونه و کبودی خواهد بود. مطالعات اخیر نشان دادهاند که احتمال ایجاد مشکل سینوسی با پیوند استخوان و کاشت ایمپلنت به طور همزمان، 4.5 درصد افزایش پیدا میکند. این مشکلات که به کبودی و احساس سفتی در گونه منجر می شود؛ به لایل زیر رخ می دهد:
آسیب رسیدن به غشای سینوس که موجب نفوذ باکتری به ناحیه سینوس و ایجاد عفونت خواهد شد و در نتیجه واکنش التهابی و موکوسای سینوس و سینوزیت را به وجود خواهد آورد. در این شرایط احساس سفتی در گونه گزارش شده است
عدم جوش خوردن گرفت استخوان با استخوان فک بالا و پس زدن گرفت استخوان توسط بدن که از اصلی ترین نشانههای آن التهاب داخلی، کبودی و احساس سفتی در گونه است.
بالا بردن غشای سینوس بدون توجه به وجود کیست در ناحیه سینوس که موجب بسته شدن مسیر سینوس و در نتیجه احساس سفتی در گونه و ایجاد کبودی بعد از لیفت سینوس خواهد شد.
جابجایی گرفت استخوان و عدم پیوند خوردن آن با استخوان فک در محل مناسب و در نتیجه عدم پایداری پایه تیتانیومی ایمپلنت
درمان عفونت و التهاب بعد از لیفت سینوس چیست؟
در صورتی که با مصرف آنتی بیوتیک ها و بعد از اتمام دوره آن همچنان احساس سفتی در گونه می کنید و کبودی هم کمی باقی مانده احتمالاً پیوند استخوان و کاشت ایمپلنت شما با شکست مواجه شده است. در این شرایط در صورتی که شدت التهاب سینوس بسیار زیاد باشد باید مواد گرفت از محل خود خارج شده و در صورتی که در جای نامناسبی قرار گرفته اند و یا غشای سینوس در جای مناسبی قرار ندارد؛ طی یک عمل جراحی ثانویه اصلاح شده و بعد از بهبود کامل ناحیه سینوس و استخوان فک عمل کاشت ایمپلنت مجددا انجام گیرد.
سلام آقای دکتر خسته نباشین من عمل سینوس لیفت انجام دادم و ایمپلنت ولی متاسفانه برا پودر استخوان واکنش نشود داد بعد چهار بار عمل و خارج کردن پودر استخوان الان بعد ده ماه درد شدید در ناحیه گونه و سینوس دارم امانمو بریده لطفاً اگه علتی راهی داره کمکم کنید