02188695864
شهرک غرب، بلوار فرحزادی، بالاتر از بلوار دریا، کوچه بهاران ۲، پلاک ۵۳ (روبروی مرغ سوخاری کوپال)، واحد ۲
شنبه تا پنج شنبه: 10 صبح تا 9 شب
drmohammadi
logo ×

آیا احتمال ابتلا به ویروس کرونا حین کاشت ایمپلنت یا لمینت وجود دارد؟ - کلینیک دندانپزشکی دکتر شهاب محمدی

زمان مطالعه : 10 دقیقه | منتشر شده در: 1398/12/07

بروزرسانی شده در: 1403/01/30

کرونا ویروس خانواده گسترده‌ای از ویروس ها هستند که روی سیستم و ارگانهای بدن حیوان و انسان تاثیر می گذارند. افرادی که به کرونا ویروس مبتلا شوند؛ علائمی شبیه سرماخوردگی خواهند داشت و ممکن است به بیماری‌های شدیدتری مثل سارس یا نوع جدید کرونا ویروس با نام کوید ۱۹ که تا به حال انسان ها را مبتلا نکرده بود؛ دچار شوند. منشاء این بیماری از کشور چین از دسامبر ۲۰۱۹ آغاز شده است. بنابراین نحوه درمان و مدت زمان باقی ماندن آن در بدن انسان هنوز به طور کامل کشف نشده است.
به منظور آگاهی بیشتر مراجعین به کلینیک دکتر شهاب محمدی در خصوص ویروس کرونا و پاسخ به سوال نگران کننده این روزها که آیا احتمال ابتلا به ویروس کرونا حین کاشت ایمپلنت دندانی و لمینت وجود دارد؟ در این مقاله قصد داریم راه های احتمالی انتقال ویروس کرونا در مطب های دندانپزشکی و روشهای پیشگیری از آن را آموزش دهیم:
1. انتقال ویروس کرونا از طریق اجسام آلوده در دندانپزشکی
تحقیقات بسیار زیادی روی ویروس کرونا انجام گرفته است اما به علت جدید بودن این ویروس، نتایج این تحقیقات به طور کامل مشخص نشده است. بنابراین اطلاعات درستی در خصوص اینکه ویروس کرونا تا چند ساعت میتواند در محیط باز زنده بماند؛ وجود ندارد و باید احتیاط لازم در این خصوص رعایت شود. در صورتیکه برای کاشت ایمپلنت و لمینت به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می‌کنید؛ حتماً از دندانپزشک و دستیاران او بخواهید که تمام ابزارها و وسایل مورد استفاده برای عمل جراحی کاشت ایمپلنت یا گرفتن قالب برای کاشت لمینت را ضدعفونی کنند تا احتمال انتقال ویروس کرونا از بیمار قبلی به شما کاهش پیدا کند.
2. انتقال ویروس کرونا از طریق فرد مبتلا در کلینیک دندانپزشکی
مراحل انجام کارهای دندانپزشکی معمولاً مدت زمان زیادی طول می‌کشد؛ بنابراین مجبورید چندین ساعت در مطب دندانپزشک منتظر بمانید تا نوبت انجام کار شما برسد. در صورتی که مطب دندانپزشک بسیار شلوغ است حتماً از ماسک در اتاق انتظار استفاده کنید تا احتمال انتقال ویروس از فرد مبتلا به کرونا وجود نداشته باشد. سعی کنید از تماس برقرار کردن با افراد دیگر به خصوص دست دادن یا روبوسی کردن خودداری کنید. در صورتی که فردی عطسه یا سرفه میکند؛ حدوداً فاصله یک متری خود را با او حفظ کنید. در صورتی که می‌خواهید با او صحبت کنید؛ ماسک خود را از روی صورت بر ندارید. اگر بیش از دو ساعت در مطب دندانپزشک منتظر مانده اید دستان خود را ضدعفونی کرده و بشویید. سعی کنید پیش از مراجعه به منزل و شست و شو و ضدعفونی کردن دست ها، چشم، دهان و بینی خود را لمس نکنید چون ویروس کرونا از طریق مخاط بدن به سرعت منتقل می شود.
3. انتقال ویروس کرونا از طریق حیوانات اهلی
برخی از بیماران حیوانات اهلی خود مانند سگ یا گربه را به اتاق انتظار دندانپزشکی می آورند. در این شرایط بهتر است دستیار دندانپزشک یا منشی از ورود حیوانات اهلی به داخل اتاق انتظار جلوگیری نماید. البته هنوز به طور کامل مشخص نشده است که ویروس کرونا از کدام حیوانات می تواند به بدن انسان انتقال پیدا کند. اما بهتر است در این مورد احتیاط کنید و در صورتی که مراجعین همراه با حیوانات اهلی خود به مطب دندانپزشکی آمده اند؛ از آنها بخواهید که حیوانات را به مکان دیگری منتقل کنند و از لمس کردن حیوانات به شدت خودداری کنید.
مطالب مرتبط: مراحل ایمپلنت دندان

آیا کاشت ایمپلنت احتمال ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد؟

مهمترین عاملی که احتمال ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن است. بنابراین اگر میخواهید عمل جراحی کاشت ایمپلنت انجام دهید بهتر است سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید تا بتواند در مقابل انواع ویروس ها مقاومت کند. سیستم ایمنی متشکل از سلولهای خونی و ارگان های متعددی است که بدن را در برابر ویروس ها و بیماری های مختلف محافظت می کند. اگر به طور مکرر دچار عفونت می شوید؛ احتمال دارد سیستم ایمنی بدن شما ضعیف باشد. در صورتی که برای کاشت ایمپلنت و لمینت به دندانپزشک مراجعه کردید و جراح تشخیص داد که به عفونت دهان و دندان یا بیماری پریودنتال مبتلا هستید؛ بهتر است تا درمان کامل عفونت و تقویت سیستم ایمنی بدن خود، کاشت ایمپلنت و لمینت را به تعویق بیندازید تا بدن شما قدرت کافی برای مقابله با ویروس کرونا را داشته باشد.

چطور پیش از کاشت ایمپلنت دندان تشخیص دهیم که سیستم ایمنی بدنمان ضعیف است؟

افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شده باشد معمولاً به طور مکرر دچار عفونت می شوند و زخم های بدن آنها حتی جراحات بسیار کوچک تا مدت های طولانی روی پوستشان باقی می ماند و بدن آنها توانایی ترمیم و بهبود زخم را ندارد. این افراد باید با تغییر سبک زندگی به بدنشان کمک کنند تا سیستم ایمنی خود را تقویت کرده و در برابر عفونت ها و ویروس ها و بیماری‌های مختلف ایمن شود.
علائم اولیه ضعف سیستم ایمنی بدن ابتلا به عفونت است. افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها بسیار ضعیف باشد؛ بیشتر از سایر افراد دچار عفونت می شوند و بیماری های آن ها شدیدتر است و سخت تر بهبود می‌یابند. این افراد معمولاً در کل زندگی خود در حال مبارزه با عفونت در نواحی مختلف بدن خود هستند که به سختی بهبود می‌یابد. عفونت های متداول بین افرادی که به ضعف سیستم ایمنی بدن دچار هستند شامل عفونت های پوستی، مننژیت و برونشیت می شود.
از دیگر دلایل ضعف سیستم ایمنی بدن می توان به وجود اختلال در سیستم ایمنی بدن به علت ابتلا به بیماری هایی مثل ایدز (HIVام اس (MS)، هپاتیت و غیره اشاره کرد. التهاب ارگان های داخلی بدن، اختلال در گردش خون یا مشکلات هضم یا سوءهاضمه و مشکلات دفع توسط روده ها، از سایر علائم ابتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن است.
 
آیا احتمال ابتلا به ویروس کرونا حین کاشت ایمپلنت یا لمینت وجود دارد؟
 مطالب مرتبط: ایمپلنت فوری

چگونه پیش از عمل جراحی ایمپلنت سیستم ایمنی بدنمان را در مقابل ویروس کرونا تقویت کنیم؟

 سیستم ایمنی بدن شامل گلبول های سفید و آنتی بادی ها، گره های لنفی (Lymph Nodes) و ارگان های دیگری می شود که از بدن در برابر بیماری های مختلف محافظت می کند. اختلالات گوناگون می تواند به سیستم ایمنی بدن آسیب برساند و بیمار را در معرض ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله کرونا قرار دهد. اختلالات سیستم ایمنی بدن می تواند جزئی یا بسیار حاد باشد. معمولاً اختلالات سیستم ایمنی جزئی در حالت عادی توسط فرد تشخیص داده نمی شود اما به علت شیوع ویروس کرونا همه افراد باید به دقت نحوه واکنش و پاسخ بدن خود را به عفونت ها و زخم های موجود بررسی کند و در صورتی که هرگونه ضعفی در سیستم ترمیم و بهبود بدن مشاهده کردند؛ اقدامات لازم را برای افزایش سیستم ایمنی بدن خود انجام دهند.
به منظور افزایش سیستم ایمنی بدن در مقابل ویروس کرونا پیش از عمل جراحی ایمپلنت دندان بهتر است موارد زیر را رعایت نمایید:
برای مقابله با ویروس کرونا پیش از کاشت ایمپلنت بهداشت فردی و تنفسی خود را حفظ کنید.
با حفظ بهداشت فردی و بهداشت تنفسی سعی کنید سالم بمانید و از ایجاد عفونت یا زخم شدن بدن خود جلوگیری کنید. یکی از ساده ترین روش های تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ بهداشت دهان و دندان، دستها و به طور کلی بدن است. مرکز جهانی پیشگیری و کنترل بیماریها (Centers For Disease Control And Prevention) توصیه کرده است که قبل، حین و بعد از از مراجعه به مطب دندانپزشکی برای انجام کارهای مختلف مانند ایمپلنت دندان یا لمینت، دست های خود را بشویید. در صورتی که به علت انجام عمل جراحی مانند کاشت ایمپلنت دندان، زخم باز در دهان شما وجود دارد؛ چندین بار در روز آب نمک قرقره کنید و در صورتی که دست های خود را ضدعفونی نکرده‌اید؛ زخم خود را لمس نکنید. شستن دست ها حتماً باید با آب و صابون یا توسط مواد ضدعفونی کننده انجام گیرد. شستن دستها با آب خالی بدون استفاده از مواد شوینده یا صابون تاثیری در از بین رفتن ویروس کرونا نخواهد داشت.
در کلینیک دندانپزشکی از افرادی که علائم شبیه آنفولانزا دارند دوری کنید.
افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است باید از نزدیک شدن به افرادی که علائم سرماخوردگی آنفولانزا یک عفونت های دیگر در آنها مشاهده می‌شود خودداری کنند. ویروس هایی مانند کرونا و بیماری‌های دیگر کاملا موثری هستند و در اثر تماس افراد به یکدیگر منتقل می‌شوند. ویروس‌ها در مخاط بدن فرد بیمار زندگی می کنند و در صورتی که عطسه یا سرفه بیمار در فاصله نزدیکی از افراد دیگر انجام گیرد احتمال انتقال ویروس وجود خواهد داشت. بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا خودداری از برقراری تماس با افراد دیگر از طریق بغل کردن بوسیدن یا حتی دست دادن است.
از جراح بخواهید وسایل دندانپزشکی را ضدعفونی کند و از ابزارهای یکبار  مصرف استفاده نماید.
ویروس کرونا ممکن است روی ابزارها و وسایل دندانپزشکی نیز وجود داشته باشد بنابراین در صورتی که برای کاشت ایمپلنت و لمینت به مطب دندانپزشک مراجعه می‌کنید؛ حتماً از جراح بخواهید که تمام وسایل را پیش از شروع عمل جراحی ایمپلنت دندان ضد عفونی کند .چون بیمار حین انجام کار های دندانپزشکی نمی تواند روی دهان خود ماسک بگذارد؛ جراح باید در تمام مدت عمل جراحی و تا زمانی که بیمار از اتاق خارج نشده روی صورت خود ماسک بگذارد و از دستکش یکبار مصرف استفاده کند. بهتر است تا حد ممکن از وسایل و ابزار های یکبار مصرف استفاده شود و پس از اتمام کارهای دندانپزشکی یک بیمار، تمام وسایل در سطل زباله انداخته شود.
مطالب مرتبط: قیمت ایمپلنت دندان

جمع بندی: توصیه های دکتر شهاب محمدی برای مقابله با ویروس کرونا هنگام مراجعه به کلینیک دندانپزشکی

چون ویروس کرونا، سیستم تنفسی را درگیر می‌کند؛ پس از ابتلا علائمی مانند آبریزش بینی، سوزش گلو و سرفه و تب شدید مشاهده خواهد شد. این ویروس برای افرادی که دچار مشکلات تنفسی هستند و با ضعف سیستم ایمنی بدن مواجهند؛ خطرناک تر است. البته ویروس کرونا جدید برای افرادی که سیستم ایمنی بدنشان به اندازه کافی بالا باشد؛ مرگبار نیست. افراد پیر و همچنین افرادی که به بیماری های خاص مانند بیماری های قلبی و دیابت مبتلا هستند؛ بیشتر در معرض خطر مرگ در اثر ویروس کرونا قرار دارد. بنابراین همه ما باید علاوه بر حفظ بهداشت فردی و تنفسی، سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم تا احتمال ابتلا به ویروس کرونا را کاهش دهیم. 
به منظور حفظ بهداشت فردی، از مایعات ضدعفونی کننده که در کلینیک دندانپزشکی ما به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار داده شده؛ استفاده کنید و حتما ماسک بزنید تا ویروس به بدن شما منتقل نشود. اصلا نگران انجام کارهای دندانپزشکی در کلینیک دندانپزشکی ما نباشید. چون تمام وسایل و ابزارها بعد از مراجعه هر بیمار با دقت کامل ضدعفونی می شوند تا احتمال انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر به صفر برسد. کلیه پرسنل کلینیک ما، از دستکش و ماسک های استریل استفاده می کنند تا آلودگی را به حداقل برسانند.
خوردن غذاهای مناسب می‌تواند به افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. معمولاً توصیه من به بیمار این است که به منظور جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، سبزیجات و میوه جات به خصوص مرکبات فراوانی مصرف کنید و نوشیدن مایعات و آبمیوه ها را فراموش نکنید. پیش از مصرف سبزیجات و میوه جات به خوبی آنها را بشویید و ضدعفونی کنید و از خوردن گوشت، ماهی و تخم مرغ خام خودداری نمایید. در صورتی که مواد غذایی اضافی خریداری کرده اید؛ حتما آنها را در فریزر قرار دهید. به جای مصرف آب میوه های مصنوعی از آب میوه های طبیعی که در منزل تهیه می‌کنید؛ استفاده کنید.
می‌توانید مکمل های دارویی حاوی ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، فولیک اسید و آهن و روی مصرف کنید؛ تا سیستم ایمنی بدن شما تقویت شده و نسبت به ابتلا به ویروس کرونا مقاوم شود. تغذیه مناسب و مصرف ویتامین ها همچنین به شما کمک می کند که دوره ترمیم و بهبودی بعد از عمل جراحی کاشت ایمپلنت کوتاه‌تری داشته باشید و پایه ایمپلنت شما به سرعت با استخوان فک جوش بخورد. 
 
مطالب مرتبط: ایمپلنت ارزان
 

مشاوره رایگان دندانپزشکی

به این مقاله امتیاز دهید

4.5 از 1 رأی

داستان های مشتریان ما

گالری لبخند

ایجاد یک لبخند زیبا می تواند اعتماد به نفس و ظاهر کلی افراد را افزایش دهد.

نظرات کاربران

طاهره

سلام اقای دکتر ممنون از اطلاعات مفیدتون خدا نگهدارتون باشه بهترینها رو براتون ارزو میکنم..

حسین ن

سلام من نوبت جراحی لثه برای روکش دارم به نظرتون توایام کرونا برم یا نه ممنون

دکتر شهاب محمدی

سلام اگه مسائل بهداشتی رو رعایت کنن مشکلی پیش نمیاد میتونید برید

ليلي

سلام بنده كل دو فكم پروتز متحرك هست ميخوام ايمپلنت كنم به نظرتون تو ايّام كرونا برم يا خير ممنون

دکتر شهاب محمدی

سلام با رعایت اصول بهداشتی میتونید تشریف ببرید

مریم.ص

سلام من چندتا ازدندونام نیاز به ایمپلنت داره الان برای یکیشون نوبت دارم به نظرشما توی این شرایط شدیدکرونا اقدام کنم یاخیر؟ممنوم

دکتر شهاب محمدی

پاسخ داده شد

مریم.ص

سلام من چندتا ازدندونام نیاز به ایمپلنت داره الان برای یکیشون نوبت دارم به نظرشما توی این شرایط شدیدکرونا اقدام کنم یاخیر؟ممنوم

دکتر شهاب محمدی

پاسخ داده شد

مریم.ص

سلام من چندتا ازدندونام نیاز به ایمپلنت داره الان برای یکیشون نوبت دارم به نظرشما توی این شرایط شدیدکرونا اقدام کنم یاخیر؟ممنوم

دکتر شهاب محمدی

سلام اگه اقدامات بهداشتی رعایت شه، مشکلی پیش نمیاد

مریم.

با سلام من برای معاینه کلی میخاستم از دندونام عکس بگیرم ولی با این شرایط ویروس کرونا میترسم که برم .دندونام یکی دو تاش وقتی آب سرد میخورم کمی درد میکنه

دکتر شهاب محمدی

سلام باید برید واسه ویزیت احتمالا نیاز به عکس دارید.

مینا

با سلام من دندونام درد نمیکنه ولی برای معاینه کلی میخاستم عکس بگیرم .لازمه الان برای عکس گرفتن برم یا به زمان دیگری موکول کنم؟

دکتر شهاب محمدی

سلام بله بهتر انجام بدین

مونا وحیدی

سلام وقت بخیر. ۳ دندانم فک پایین تحلیل رفته و پلاکت خون خفیف هم دارم و بخاطره شیوع کرونا چیکار باید بکنم. با تشکر

دکتر شهاب محمدی

سلام باید پیوند استخوان انجام بدید.

شماره موبایل شما جایی منتظر نمی شود و فقط برای پاسخگویی بهتر است