02188695864
شهرک غرب، بلوار فرحزادی، بالاتر از بلوار دریا، کوچه بهاران ۲، پلاک ۵۳ (روبروی مرغ سوخاری کوپال)، واحد ۲
شنبه تا پنج شنبه: 10 صبح تا 9 شب
drmohammadi
logo ×

نایت گارد - کلینیک دندانپزشکی دکتر شهاب محمدی

محافظ دهان و دندان (night guard) چیست؟

محافظ دهان و دندان (night guard) پوششی است که بر روی دندان قرار می گیرد. این محافظ دهان و دندان (night guard) و برای محافظت از دندان ها به هنگام دندان قروچه و هنگام ورزش و خواب استفاده می شوند.

بهتر است قبل از هرگونه اقدام برای خرید و یا تهیه محافظ دهان و دندان، ابتدا این مقاله را با دقت بخوانید و سپس تصمیم نهایی خود را بگیرید.

انواع محافظ دهان و دندان (night guard)

محافظ دهان و دندان دارای سه نوع مختلف می باشد که هر کدام دارای ویژگی های خاص هستند. در ادامه به توضیح انواع این محافظ های دهان و دندان می پردازیم:

• محافظ دهان و دندان پیش ساخته

• محافظ دهان و دندان بویل اند بایت

• محافظ دهان و دندان سفارشی با قالب گیری

• محافظ دهان و دندان سفارشی بدون قالب گیری

محافظ دهان و دندان (night guard) پیش ساخته

این محافظ دهان و دندان (night guard) از قبل ساخته شده و برای استفاده کردن آماده هستند. قیمت این نوع از محافظ های دهان و دندان مناسب و ارزان است و قابل خریداری از داروخانه ها و مراکز معتبر ورزشی هستند. 

این نوع از محافظ ها به دلیل داشتن حجم بالا، تنفس و صحبت کردن را با اختلال مواجه می کنند و همچنین محافظت متوسط تا کمی دارند. به طور کلی دندانپزشکان استفاده از این نوع محافظ را پیشنهاد نمی کنند.

محافظ دهان و دندان (night guard) بویل اند بایت 

این نوع محافظ دهان و دندان (night guard) بسیار آسان در اغلب فروشگاه های ورزشی یافت می شود و می توانید آن را خریداری کنید. همچنین این نوع محافظ نسبت به محافظ های آماده مناسب تر است. محافظ دهان و دندان (night guard) بویل اند بایت از نوع خاصی از مواد ترموپلاستیکی ساخته شده است. این محافظ ها را باید ابتدا در آب گرم قرار دهید و سپس در دهان و بر روی دندان بگذارید. با استفاده از دستان خود، محافظ را به شکل دهان و دندان خود در بیاورید تا شکل آن را به خود بگیرند.

محافظ دهان و دندان (night guard) سفارشی با قالب گیری

این نوع از محافظ دهان و دندان (night guard) طبق تجویز دندانپزشک و به صورت جداگانه و کاملا شخصی سازی شده در آزمایشگاه های پیشرفته و یا مطب دندانپزشکی طراحی و ساخته می شوند. برای ساخت این محافظ دهان و دندان (night guard)، دندانپزشک از دندان های شما قالب می گیرد و محافظ با استفاده از مواد مخصوصی بر رو قالب ها قرار می دهد. این نوع از محافظ به دلیل زمان بیشتری که برای طراحی و ساخت نیاز دارد، نسبت به انواع دیگر محافظ دندان قیمت بیشتری نیز دارد. اما توجه داشته باشید که بهترین و راحت ترین نوع محافظ را در اختیار شما قرار می دهد.

به طور کلی، محافظ دهان و دندان (night guard) تنها دندان های فک بالا را کاور می کنند اما گاهی در موارد خاص، مانند زمانی که دندان های فک پایین دارای بریس و سیم هستند، به تشخیص دندانپزشک بر روی دندان های پایین نیز محافظ قرار می گیرد.

محافظ دهان و دندان (night guard) سفارشی بدون قالب گیری

محافظ دهان و دندان (night guard) سفارشی بدون قالب گیری به این صورت است که این محافظ ها به صورت متخلخل هستند و در ابعاد مورد نظر ساخته می شوند. فرق این نوع با نوع دیگر آن این است که نیاز به قالب گیری ندارد و سریع تر آماده می شود.

 این محافظ موثر دهان باید راحت باشد، در برابر پارگی مقاومت کند، دوام داشته باشد و تمیز کردن آن آسان باشد و نباید تنفس یا گفتار شما را محدود کند.

چه افرادی باید از محافظ دهان و دندان (night guard) استفاده کنند؟

 بعضی از افراد برای محافظت از دهان و دندان خود بهتر است از محافظ دهان و دندان (night guard) استفاده کنند، در لیست پایین به این افراد اشاره میکنیم: 

• افراد ورزشکار که در ورزش با برخورد های مستقیم سروکار دارند. مانند ورزشکاران راگبی، هاکی رو یخ‌، بسکتبال، چوگان، بوکس، فوتبال…

• افرادی که فعالیت های ورزشی خاص دارند و این ورزش بدون برخورد مستقیم نیز انجام می شود، بهتر است از محافظ استفاده کنند.

• افرادی که فعالیت های تفریحی به صورت خاص و ویژه انجام می دهند و در برابر ریسک های سنگین آسیب به فک و دهان قرار دارند. افرادی مانند دوچرخه سواران کوهستانی

• افراد بزرگ سال یا کودکانی که عادت به دندان قروچه و فشار دادن دندان ها بر روی یکدیگر دارند.

• افرادی که از بریس ها و یا دستگاه های ارتودنسی استفاده می کنند. این افراد در معرض آسیب به بریس هایشان در شرایط خاص دارند.

 پس بهتر است در هنگام در معرض قرار گرفتن و یا موقعیت های احتمالی آسیب زا، حتما از محافظ دهان و دندان (night guard) استفاده شود. 

نایت گارد

 چرا در هنگام ورزش بهتر است از محافظ دهان و دندان (night guard) استفاده کنیم؟

استفاده از محافظ دهان و دندان (night guard) هنگام ورزش کردن باعث می شود اگر به صورت ناگهانی اتفاقی بیفتد و باعث آسیب رسیدن به دندان شما بشود، این ضربه و آسیب مهار بشود.

 همچنین محافظ دهان و دندان (night guard) باعث جلوگیری از خرد شدن، شکسته شدن، آسیب به لب و زبان و بافت نرم، آسیب عصبی به ریشه دندان می شود. 

 آیا استفاده از محافظ دهان و دندان (night guard) زمانی که بریس دندان داریم ممکن است؟

به دلیل اینکه آسیب به بریس و یا سایر قسمت های دستگاه ارتودنسی می تواند خسارات زیادی را به فرد وارد کند، استفاده از محافظ دهان و دندان (night guard) روش بسیار عالی برای محافظت از آنها می باشد. شما میتواند با مشورت دندانپزشک خود بهترین نوع محافظ دندان را تهیه کنید.

نحوه مراقبت از از محافظ دهان و دندان (night guard) 

جهت مراقبت از محافظ دهان و دندان (night guard) خود باید به موارد زیر را انجام دهید:

• محافظ دهان و دندان را با آب سرد و دهان شویه قبل و بعد از هر بار استفاده کردن بشویید و‌‌ آن را با مسواک تمیز کنید. بهتر است از کمی صابون نیز برای شستشو بهتر بهره بگیرید

• برای نگهداری محافظ دهان و دندان (night guard) از ظرف درد دار و دارای حفره استفاده کنید. این محافظ ها به گردش هوا نیاز دارند و اگر به آنها هوا نرسد کارایی مطلوب خود را از دست می دهند.

• اگر جنس محافظ آکریلیک است، باید آن را در آب تمیز پس از هر بار استفاده قرار دهید.

• از تماس زیاد و مستقیم محافظ دهان و دندان (night guard) با درجات بالا مانند آب خیلی گرم و یا در معرض مستقیم نور قرار گرفتن بپرهیزید. به طور کل از هر آنچه میتواند باعث تغییر شکل محافظ شود، دوری کنید.

• محافظ دهان و دندان (night guard) را هر چند وقت یکبار برای بررسی نحوه عمل و از بین نرفتن بافت، سوراخ شدگی و یا پارگی، شل شدگی آن را بررسی کنید.

• محافظ را مکررا به دندانپزشکی ببرید تا بر رو آن معاینات لازم انجام شود.

دندان قروچه در افراد و نیاز به محافظ دهان و دندان (night guard)

دندان قروچه برای فرد مشکلات زیادی به وجود می آورد از جمله کاهش شنوایی و مشکلات عضله و فک و صورت. علاوه بر مشکلات آناتومیکال و فیزیولوژیکال، باعث میشود فرد ظاهر زیبا خود را نیز از دست بدهد. 

این افراد گاهی در گوش خود صدای زنگ می شنوند یا ممکن است احساس گیجی داشته باشند و یا حتی دارای دردهای دردناک گوشی باشند.

علاوه بر دندان قروچه، ساییده شدن دندانها بهم میتواند باعث صدا دادن فک ها شود، صدایی مانند تق تق کردن فک.

اگر هر کدام از این مشکلات را دارید بهتر است هرچه سریع تر به مطب دندانپزشک مراجعه کنید و برای مشکل خود به دنبال درمان باشید.

درمان دندان قروچه معمولا تا شش ماه نیز به طول می انجامد.

درمان این مشکلات باید سریع انجام شود چرا که استخوان فرد در حال ساییدگی می باشد و احتمال ایجاد هر نوع مشکلی برای فرد وجود دارد. پس بهتر است برای درمان سریع اقدام کنید. میتوانید برای درمان سریع و رفع مشکل خود به مطب دکتر شهاب محمدی مراجعه کنید.

برای رفع این مشکل معمولا دندانپزشک محافظ دهان و دندان (night guard) را پیشنهاد می کند. در هنگامی که فرد خوابیده است برای جلوگیری از دندان ساییدگی محافظ در دهان خود قرار دهد. این محافظ دهان و دندان (night guard) ها با نام دندان بان نیز شناخته می گردند.

مزایا استفاده از محافظ دهان و دندان (night guard)

• حفاظت از دندان ها در برابر انواع ساییدگی و ترک خوردگی

• بهبود تنفس در خواب و کاهش خروپف و باز کردن راه تنفسی

• کاهش انواع استرس و اضطراب

• کم شدن گرفتگی و انواع انقباضات فک ها که باعث کم شدن درد فک و در مواردی با بهبود یا کاهش درد مفصلی فک می شود

• در رفع علت اصلی دندان قروچه که استرس است بسیار موثر می باشد. حدود ۳۰ درصد از بزرگسالان دندان های خود را بر هم می سایند و دارای عادت دندان قروچه می باشند.

عوارض دندان قروچه و ساییدگی دندان ها بر رو هم

• ساییدن دندان ها بر رو هم علاوه بر اینکه باعث فرسایش بیشتر دندان می شود، بلکه باعث می شود دچار بی حسی عضلات گردن و صورت نیز بشوید

• باعث به وجود آمدن مشکلات و ناهنجاری های مفصل فکی و گیجگاهی می شود

• درد شدید ناشی از آرتروز و انواع معلولیت ها در درجات مختلف 

• شکستگی دندان ها

• لق شدن دندان ها

• ترک برداشتن دندان ها

نایت گارد

علت سایش دندان ها به هم در خواب چیست؟

به طور کلی یکی از دلایل این حالت وجود اضطراب و استرس زیاد می باشد اما عوامل دیگری هستند که در این زمینه دخیل می باشند. 

 عواملی مانند :

• مشکلات آناتومیکال و فیزیولوژیکال 

• بد جفت شدن دندان های فک بالا و پایین بر روی هم 

• کمبود دندانی ( دندان هایی که از دست رفته اند)

• آبنرمالیتی بعضی از دندان ها

• مشکلات تنفسی در زمان خوابیدن

• قطع ناگهانی تنفس به صورت کم و مقطعی در بازه های زمانی مختلف

برای رفع این مشکل یک درمان بسیار راحت وجود دارد و آن استفاده از محافظ می باشد.

علائم دندان قروچه در خواب چیست؟

• سردرد خفیف تا شدید حین برخاستن از خواب

• درد صورت

• درد فک ها

• خستگی ممتد در طول روز به گونه ای که انگار تمام شب را نخوابیده ایم

• شکستگی دندان ها و جدا شدن مینا دندان

• پوسیدگی دندان

• ریزش پر کردن دندان

• افرادی ک دچار دندان قروچه به صورت دائم هستند با مواردی چون شکستگی و لق شدگی دندان مواجهه می شوند

چه راهکاری برای کاهش و رفع مشکلات ناشی از دندان قروچه وجود دارد؟

افرادی که درگیر این بیماری هستند باید به هنگام خواب از محافظ دهان و دندان (night guard) استفاده کنند. اگر فرد دچار مشکل ریشه ای دندان باشد نیز باید ابتدا مشکل ریشه درمان شود. 

برای مثال اگر مشکل دندان قروچه به دلیل استرس ناشی از مشکلات عصبی باشد، باید با مراجعه به روانپزشک این مشکل ریشه یابی و حل شود. حتی ممکن است دارو درمانی لازم باشد. گاهی تمرینات مرتبط با فک و صورت نیز بتواند در این فرایند تاثیر گذار باشد.

تا چه مدت باید از محافظ دهان و دندان (night guard) استفاده کرد؟

از محافظ دهان و دندان (night guard) میتوان برای هر دو فک بالا و پایین استفاده کرد. استفاده از محافظ برای فک بالا بهتر و راحت تر می باشد. استفاده از محافظ دهان و دندان (night guard) بستگی به تشخیص نوع اختلال دارد و به صورت معمول بین ۵ تا ۱۰ سال طول می کشد.

محافظ دهان و دندان (night guard) را از کجا باید تهیه کنیم؟

بهترین گزینه برای طراحی و ساخت محافظ دهان و دندان (night guard) مراجعه مطب دندانپزشکی و فرد خود دندانپزشک است. دندانپزشک از هر دو فک شما قالب تهیه می کند و آن را برای شما شخصی سازی می کند.نمونه و قالب تهیه شده را به لابراتوار برده و پس از ساخت آن را به بیمار تحویل می دهد. 

هر شب هنگام خواب باید از آن استفاده کنید.

محافظ دهان و دندان (night guard) باعث ایجاد فاصله بین دندان فک بالا و پایین می شود و نمیگذارد رو هم ساییده شوند. 

محافظ دهان و دندان (night guard) با ایجاد فاصله و دادن ارتفاع بیشتر به عضلات باعث می شود آنها در یک راستا قرار بگیرند که باعث می شود مانع فشرده شدن دندان ها بر رو هم شوند.

نایت گارد

محافظ دهان و دندان (night guard) ورزشی از چه مواردی جلوگیری می کند؟

محافظ ورزشی از دندان های بالا به بهترین شکل ممکن محافظت میکند و آنها را پوشش می دهد.

• شکستگی فک بالا و پایین

• صدمه به بافت های نرم و لب

• آسیب به دستگاه های ارتودنسی و براکت و سیم ها

• آسیب دیدن به تمامی بخش های دهان

تفاوت محافظ دهان و دندان (night guard) ورزشی و نایت گارد دندان

تفاوت ساختاری

• نایت گارد دندان در برابر روی هم فشار داده شدن و دندان قروچه شبانه از دندان ها محافظت می کنند. باید از موادی در ساخت این محافظ دهان و دندان (night guard) استفاده کرد مه چون به صورت زیاد و تحت فشار بالا قرار می گیرند باید مقاومت زیادی داشته باشند. علاوه بر اینکه باید دارای ضخامت کم باشند، نیاز به مقاومت بالا دارند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن از دندان ها محافظت کنند.

• محافظ دهان و دندان (night guard) ورزشی وسیله ای است که برای ورزش های سنگین و حرکات وسیع انجام می شود. این محافظ دارای ضخامت زیاد است تا بتواند لثه ها و دهان و دندان را از آسیب نگه دارند. در مقایسه با نایت گارد ضخامت بیشتری دارند و ضربه گیری بالا دارند.

تفاوت عملکردی

محافظ دهان و دندان (night guard) ورزشی و نایت گارد هر دو یک هدف دارند. هدف مشترک هر دو محافظت از دندان ها می باشد. اما روش حفاظتی هر یک متفاوت است.

• نایت گارد دندان مانع از آن می شود که سطح دندان در اثر دندان قروچه از بین برود و ساییده شود.

• محافظ دهان و دندان (night guard) ورزشی در اصل برای محافظت به کار برده می شود و از مواد بسیار ویژه ساخته می گردد. نایت گارد از پلاستیک اکریلیک بادوام ساخته می شود تا در برابر دندان قروچه مقاومت طولانی تری داشته باشد. محافظ دهان و دندان (night guard) ورزشی از مواد نرم ساخته می گردد تا بتواند نیرو مربوط به ضربه ناگهانی را مهار و تحمل کند.

ویژگی های یک محافظ دهان و دندان (night guard) خوب 

محافظ دهان و دندان (night guard) خوب باید دارای ویژگی هایی باشد که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم

• باید دارای دوام بالایی باشند

• بسیار راحت و در عین حال جذب دندان ها

• فیکس ماندن در دهان

• به راحتی تمیز می شوند

• مختل نکردن تنفس و بلع در حین استفاده

• مختل نکردن گفتار و نحوه صحبت

• بسته نشدن مجرا تنفسی 

• این محافظ باید حداقل ۴ میلیمتر داشته باشد تا بتواند در برابر فشار و نیرو مقاومت بکند و از دندان ها محافظت ویژه به عمل آورند

بهداشت و چگونگی مراقبت از نایت گارد (night guard) دندان برای کودک 

• محافظ دهان و دندان (night guard) در معرض نور مستقیم قرار نگیرد

• نایت گارد کودک باید هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یکبار عوض کنید. حتی اگر این محافظ مشکلی در ظاهر نداشته باشد، به دلیل رشد دهان و دندان و فک کودک باید به طور مدام تغییر کند. چرا که اگر تعویض نگردد باعث آسیب به دندان کودک می شود.

• محافظ دهان و دندان (night guard) کودک را در جعبه بدون تهویه هوا و یا خودرو در بسته و یا داشبورد قرار ندهید.

داستان های مشتریان ما

گالری لبخند

ایجاد یک لبخند زیبا می تواند اعتماد به نفس و ظاهر کلی افراد را افزایش دهد.

نظرات کاربران

مهدی

سلام جناب دکتر من بازیکن فوتبال هستم ودر پست در وازه بانی فعالیت دارم به مدت ۲ماهم هست که ارتودنسی کردم میخواستم بدونم چه نوع محافظ دندانی تهیه کنم که تکلم برام سخت نباشه و بتونم صحبت کنم حداقل محدودیتش کم باشه ممنون میشم راهنماییم کنید خسته نباشید